Vikatiedote

Kaukolämpömaksut ja ehdot

Käyttömaksut

Kaukolämmön käyttömaksut koostuvat energiamaksusta ja perusmaksusta. Maksut löytyvät hinnastosta. Perusmaksut laskutetaan tuntiperusteisesti ja laskulla näkyvä perusmaksu on laskennallinen. Kuukausittaiset perusmaksut omakoti- ja paritalokohteille 1.2.2015 alkaen.

Perusmaksun suuruus riippuu liittymän koosta. Pientalojen perusmaksu määräytyy rakennustilavuuden mukaan. Muiden asiakkaiden perusmaksu määräytyy tilausvesivirran perusteella.

Huom! Pientalojen rakennustilavuuteen lasketaan myös mahdolliset ulkorakennukset (esim. autotalli), jos ne lämpiävät kaukolämmöllä.

Maksuja muutetaan tarvittaessa lämmön tuotantokulujen muuttuessa Seinäjoen Energian hallituksen päätöksellä.

Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa edellisen kuukauden kulutuksen perusteella.

Liittymismaksut

Liittymismaksua ja johtomaksua vastaan asiakkaan kiinteistöön rakennetaan kaukolämpöputki (ks. Liittymän rakentaminen).

Liittymismaksu on palautus- ja siirtokelpoinen veroton maksu. Liittymismaksu määräytyy tilausvesivirran perusteella. Omakoti- ja paritalojen liittymismaksut ovat kiinteät. Ajantasaiset liittymismaksut löytyvät hinnastosta.

Lisäksi liittymästä peritään ns. johtomaksu. Johtomaksu määräytyy rakennettavan taloliittymän pituuden perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä lähempänä kaukolämmön tulosuuntaa tekninen tila sijaitsee, sitä pienempi on johtomaksu.

Johtomaksu on arvonlisäverollinen maksu. Johtomaksuun sisältyvästä työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen. Työn osuus johtomaksusta on noin 70 prosenttia.

Lämmöntoimitusehdot

Kaukolämmön sopimusehdot 1.1.2015 alkaen

 KOSILA - Powered by DN 10