Vikatiedote

Pörssisähkö

Tällä hetkellä teemme uusia sopimuksia ainoastaan Etelä-Pohjanmaan alueelle.

Perusmaksu 2 €/kk
Spot + 0,2 c/kWh

Pörssisähkösopimuksessa maksat sähköstä aina markkinahinnan. Voit vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen ajoittamalla sähkönkulutustasi vuorokauden edullisimmille tunneille.

Tee Pörssisähkösopimus tästä

Sähkö hinnoitellaan tunneittain sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen spot-hinnoin. Spot-hinta on sähkön todellinen markkinahinta, joka määräytyy pörssissä sen mukaan, kuinka paljon sähköä on tarjolla suhteessa kulutukseen.

Laskutettava energian tuntihinta saadaan lisäämällä spot-hintaan arvonlisävero 24 % ja Seinäjoen Energian marginaali 0,2 c/kWh. Energiamaksu saadaan kertomalla jokaisen tunnin energiankulutus vastaavan tunnin energian hinnalla. Kuukauden kokonaishinta muodostuu kuukauden kaikkien tuntien kustannusten summasta ja perusmaksusta.

Sähköpörssi Nord Pool julkaisee seuraavan vuorokauden tuntihinnat noin klo 15 mennessä. Hinnat löytyvät täältä. Huomioithan, että taulukossa hinnat ovat Keski-Euroopan ajassa (CET), joka on tunnin jäljessä Suomen aikaa.

Spot-hinnat ovat nähtävissä Suomen ajassa Fingridin sivuilla. Lisäksi voit ladata puhelimeesi Fingridin Tuntihinta-sovelluksen, josta sähkön hinnan seuraaminen käy helposti.

Pörssisähkö-sopimus on saatavilla käyttöpaikkoihin, joissa sähkönkäyttö mitataan ja rekisteröidään tunneittain. Sähkön mittauksesta vastaa verkonhaltija.

Pörssisähkö sopimusehdot

 KOSILA - Powered by DN 10